Isaac Kiese Thelin har kallats tillbaka till Anderlecht efter lånetiden i MFF. Foto: Bildbyrån.

Kiese Thelin återvänder till Anderlecht

Uppdaterad
Publicerad

De 13 målen bidrog starkt till SM-guldet, men snart är tiden i Malmö FF över för lånet Isaac Kiese Thelin.

Anderlecht har kallat tillbaka honom.

– Tråkigt, men vi har inte gett upp hoppet, säger sportchefen Daniel Andersson.

Den allsvenska avslutningen hemma mot mot Östersund på söndag blir anfallarens sista match för MFF – i alla fall för den här gången. Kiese Thelin tillhör Anderlecht och nu vill den belgiska storklubben att han återvänder till Bryssel.

Kiese Thelin lånades inför säsongen in till Malmö FF som ersättare för Markus Rosenberg som avslutade sin karriär förra året.

13 mål och tre målgivande passningar har han producerat hittills och tanken var att han skulle fortsätta i klubben. Men i så fall verkar det som om Malmö FF får köpa loss den kraftfulle, landslagsmeriterade anfallaren.

– Tråkigt att Anderlecht kallat tillbaka honom i januari för att inställa sig där. Men vi jobbar på. Vi har inte gett upp hoppet och hoppas verkligen att han är med oss nästa år, säger Daniel Andersson till Expressen.

Sportchefen fortsätter:

– Klart att han har varit jätteviktig för oss den här säsongen och är vår första prioritet. Sedan om det inte går att lösa får vi kolla på andra alternativ.

Isaac Kiese Thelins kontrakt med Anderlecht sträcker sig fram till sommaren 2022. Hittills har han mest varit utlånad, till Waasland-Beveren, Bayer Leverkusen och i år till Malmö FF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.