Alexander Axén lämnar Örebro efter säsongen. Foto: TT Nyhetsbyrå

Klart: Axén lämnar Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Axén kom till Örebro SK för att ta klubben tillbaka till Allsvenskan från Superettan. Det lyckades han med. Men nu när hans femåriga avtal löper ut, väljer Axén att inte förlänga med ÖSK.

– Jag har varit här i fem år och nått de mål som sattes upp när jag började, säger Axén till Örebros hemsida.

Under 1,5 år arbetade Axén som spelarutvecklare bakom dåvarande huvudtränaren, Per-Ola Ljung. Detta innan Axén tog över huvudansvaret för klubben under sommaren 2014. Men nu när hans kontrakt över de fem år han skrev på för går ut, har klubben meddelat att parterna går skilda vägar.

– Axén är en fantastisk tränare och fantastisk människa. Han har levererat på de mål som sattes upp när han började och han har varit med och utvecklat vår fotbollsverksamhet på ett mycket bra sätt. Dessutom bidrar han med energi till hela organisationen och han är ju skaplig på att synas och höras och bära ut ÖSK:s varumärke på bred front i Sverige, säger ÖSK:s vd Simon Åström.

”Ett naturligt läge för mig”

Axén själv känner att det är ett bra läge att gå vidare.

– Jag har varit här i fem år och nått de mål som sattes upp när jag började. Nu går klubben in i en ny fas och man behöver fundera på vad som är rätt inriktning. Jag är stolt över vad jag gjort för klubben i min hemstad och nu när mitt avtal löper ut har det varit ett naturligt läge för mig att fundera på vad jag vill göra framåt, säger han till klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.