Foto: Bildbyrån

Klart: Bundesliga återupptas den 16 maj

Uppdaterad
Publicerad

Tyska Bundesliga blir den första stora fotbollsligan som återupptas efter att ha pausats på grund av coronaviruset. Den börjar igen lördagen den 16 maj, meddelar det tyska fotbollsförbundet.

Man kommer att ha strikta hälsoregler och spela utan publik.

Innan Bundesliga pausades spelades 25 omgångar och Bayern München leder med fyra poäng före Borussia Dortmund och fem poäng före Emil Forsbergs Leipzig. Det återstår nio omgångar kvar av ligan. Planen är att spela de sista matcherna i slutet av juni.

Corona och idrott

I den första omgången efter omstarten är det bland annat ett hett derby mellan Dortmund och Schalke.

Lagen har tränat uppdelade i små grupper sedan mitten av april och nu väntas alltså matcher spelas om bara nio dagar.

– Sportsligt sett måste man ha klart för sig att det kommer att vara andra förutsättningar. Matcherna kommer att se annorlunda ut, de kommer att kännas annorlunda och vara annorlunda utan publik. Senast efter första speldagen kommer vi alla veta varför vi tycker så mycket bättre om matcher med publik, säger Christian Seifert, chef för den tyska ligafotbollen, på en presskonferens.

Igår gav förbundskansler Angela Merkel klartecken för en omstart och idag kom alltså beskedet om exakt datum.

SE MER: Merkel har gett klartecken (7 maj 2020)

Här är matcherna den första helgen

16 maj: Dortmund–Schalke, Leipzig–Freiburg, Hoffenheim–Hertha Berlin, Dûsseldorf–Paderborn, Augsburg–Wolfsburg, Frankfurt–Mönchengladbach.

17 maj: Köln–Mainz, Union Berlin–Bayer München.

18 maj: Werder Bremen–Leverkusen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet