Djurgårdens målvakt Tommi Vaiho och Marcus Danielson jublar. Foto: Bildbyrån

Klart: Danielson lämnar Djurgården för Kina

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårdens lagkapten och fotbollslandslagets mittback Marcus Danielson lämnar Sverige för spel i Kina.

Det meddelar klubben på sin hemsida under fredagen.

– Jag har trivts så sjukt bra i Djurgården, så det var inget lätt beslut, säger Danielson till klubbens hemsida.

Efter spekulationer blev det i dag klart att Marcus Danielson spelar för kinesiska Dalian Yifang FC kommande säsong. Enligt klubbens hemsida var det en snabb affär.

– Det har gått väldigt snabbt. Just nu känns det lite svårt att sätta ord på det faktiskt, säger Danielson till Djurgårdens hemsida.

Han var en stor bidragande faktor att Djurgården tog SM-guld 2019 och blev utsedd både till årets försvare och årets med värdefulla spelare.

– Jag har trivts så sjukt bra i Djurgården så det var inget lätt beslut för mig att ta. Jag kommer sakna att dra på mig Djurgårdströjan, säger han.

”Gjort en helt fantastisk affär”

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson berättar att affären inte varit helt enkel, med sena besked och tvära kast, men är mer än nöjd.

– Vi har gjort en helt fantastiskt affär. Det är som en saga, helt osannolikt. Han kom hit som bosman och att vi kan sälja honom en 31-årig mittback på det här sättet är helt fantastiskt, säger han till SVT Sport.

Uppges få 50 miljoner

Enligt Expressen rör det sig om en affär som ger den regerande mästaren 50 miljoner kronor.

Andersson medger att Danielson är ett stort tapp för klubben.

– Det är vårt ansvar att fatta rätt beslut och i det här läget fanns det inget annat att göra. Självklart finns det en utmaning i att behålla sportsliga kvalitén men transferfönstret är öppet i en månad till och vi får titta på om det går att förstärka truppen, säger han.

KLIPP: Från ångest till fest – här är Djurgårdens gulddygn (3 november 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.