Amir Azrafshan ny coach i Östersunds FK. Foto: Bildbyrån

Klart: Division fyra-tränare klar för Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Från Djursholm i division fyra till allsvenskan.

Det blir verklighet för Amir Azrafshan som nu tar över huvudtränaruppdraget i Östersunds FK. Detta efter att Ian Burchnall fått lämna klubben efter två år på posten.

– Jag och klubben har samma syn när det gäller utveckling av både fotboll och människor, säger 32-åringen till SVT Sport.

Från 3-3 mot Norrtulls SK på Djursholms IP till hemmamatch mot mesta mästarna Malmö FF. Amir Azrafshan, ny huvudtränare i Östersund, har en diger uppgift framför sig. Jämtarna har börjat säsongen knackigt men tog en viktig trepoängare borta mot Falkenberg senast i allsvenskan.

Möter Malmö FF i första matchen

Azrafshan började sin tränarkarriär vid 18 års ålder men kommer senast från Djursholms FK i division fyra . Tidigare har 32-åringen erfarenhet från superettan och allsvenskan efter två säsonger i Dalkurd mellan 2017-2018. Enligt Azrafshan så kommer inte divisionsskillnaden bli något större problem.

– Folk ställde samma fråga till mig när jag gick från Dalkurd i allsvenskan till Djursholm som då låg i division fem. För mig handlar det bara om fotboll och vart jag än är kommer jag bedriva min fotboll, säger ÖFK:s nya huvudtränare.

Det blir ett riktigt eldprov för Azrafshan vars Östersund ställs mot Malmö på Jämtkraft i hans första match vid rodret.

– Det handlar om att sätta sig in i det så fort som möjligt och samla så mycket information som det bara går. Även kolla på Malmö såklart, det är det som ligger framför mig de närmsta dagarna, säger Azrafshan till SVT Sport.

Burchnall fick lämna efter två år

Ian Burchnall fick lämna ÖFK efter att de två parterna inte ”delat samma vision för klubben”. Engelsmannen tog över efter succémannen Graham Potter och har haft huvudtränaransvar de senaste två åren i Östersund.

Östersunds FK har en turbulent tid bakom sig med Daniel Kindberg-rättegången och kraftiga ekonomiska underskott. Amir Azrafshan väljer att istället titta framåt.

– ÖFK:s historik ska inte ha någon påverkan på vår idrottsmässiga framtid. Fotboll är nutid och framtid så för oss handlar det om nå resultat och att långsiktigt utveckla de spelarna vi har, säger han till SVT Sport.

KLIPP: ÖFK:s tränare lämnar klubben (9 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.