Foto: Bildbyrån

Klart: Hummels återvänder till Dortmund

Uppdaterad
Publicerad

Borussia Dortmund har börjat rusta ordentligt för hösten. Nu bekräftar klubben att mittbacken Mats Hummels återvänder till klubben han lämnade för tre säsonger sedan.

Hummels styrde och ställde i det gulsvarta försvaret mellan 2008 och 2016 innan han flyttade till Bayern München. Där blev han ligamästare tre år i rad. Några detaljer om kontraktet har ännu inte avslöjats. Enligt uppgifter till The Guardian landar övergångssumman på motsvarande 400 miljoner kronor.

30-åringen har fortfarande kvar att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen innan kontraktet ska kritas på. Dortmund har sedan tidigare gjort klart med bland andra försvararen Nico Schulz, Thorgan Hazard och Julian Brandt.

Gjorde samma flytt för elva år sedan

Bayern München är de enda två klubbar som Hummels har representerat. Han fostrades i Bayern men flyttade norrut när han inte var nöjd med speltiden. Nu gör han om samma flytt elva år senare, trots att han egentligen hade två år kvar på kontraktet.

Tiden i Bayern har varit upp och ner för Hummels. Tidigare i våras tappade han också sin landslagplats när Joachim Löw stod för en uppmärksammad petning. Återstår att de om en nystart kan ge honom landslagsplatsen tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.