Foto: Bildbyrån

Klart: Khalili till turkiska toppklubben

Uppdaterad
Publicerad

EM-guldmedaljören med svenska U21-landslaget, Abbe Khalili är klar för spel med topplaget Genclerbirligi i turkiska ligan. 24-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över tre år. ”Med denna övergång så är jag säker på att jag är tillbaka i landslaget snart”, säger Khalili till SVT Sport.

Kubben, från turkiska huvudstaden Ankara, satsar mot Europa och är idag fyra i ligan efter två omgångar. Abbe Khalili lämnar nu Mersin som degraderats till andraligan och fortsätter karriären i en etablerad superliga-klubb. Laget satsar hårt i år och Khalili blir samtidigt lagkamrat med bland andra svensken och målvakten Johannes Hopf.

”Säker på att jag är tillbaka i landslaget snart”

– Jag valde klubben för att de har en ambition att komma topp fyra och komma ut i Europa. Dessutom så vill jag vara med i landslaget och med denna övergång så är jag säker på att jag är tillbaka i landslaget snart, säger Khalili till SVT Sport.

– Dessutom så kände jag att tränaren och presidenten har gjort allt för att få mig att välja Genclerbirligi.

Khalili, som representerade Helsingborg innan han lämnade för proffslivet, är mest känd för EM-guldet med svenska U21-landslaget.

Han presenteras imorgon av klubben efter läkarundersökningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.