Moustafa Zeidan. Foto: Bildbyrån

Klart: Malmö värvar Moustafa Zeidan från Sirius

Uppdaterad
Publicerad

Sirius-spelaren Moustafa Zeidan, 24, är klar för Malmö FF.

Kontraktet är skrivet på 4,5 år.

– Den vinnarmentaliteten som finns i hela staden passar mig, säger han.

Moustafa Zeidan har haft en stark utveckling i Sirius senaste två säsongerna efter att han anslöt till klubben från Jönköpings Södra.

Nu lämnar han för Malmö FF och har skrivit på ett kontrakt över 4,5 år med Skånelaget.

– Försäljningen av Moustafa är i linje med Sirius fotbolls strategi: att ta in duktiga och lovande spelare, och utveckla dem för att sedan sälja dem när rätt tillfälle ges. Moustafas utveckling det senaste året är ett kvitto på att vi gör bra saker i Sirius. Vi tackar Moustafa för hans tid hos oss, säger Sirius sportchef Ola Andersson till klubbens hemsida.

Zeidan blir spelklar först den 15 juli när övergångsfönstret öppnar för svenska klubbar.

– Det känns skönt, roligt och spännande att vara här. Jag vet att MFF-supportrarna har höga krav på sitt lag och det krävs något extra för att kunna leverera med den pressen. Men det är en häftig och inspirerande miljö att vara i. Den vinnarmentaliteten som finns i hela staden passar mig, säger han själv till Malmös hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.