Per-Mathias Högmo Foto: Bildbyrån

Klart: Per-Mathias Högmo tar över Häcken

Uppdaterad
Publicerad

BK Häcken ligger just nu sist i den allsvenska tabellen.

Idag presenterade klubben tränaren som ska försöka vända den negativa trenden när allsvenskan återupptas i juli.

Det blir norrmannen Per-Mathias Högmo.

15 maj meddelade BK Häcken att Andreas Alm kommer att lämna BK Häcken i samband med EM-uppehållet. Alm är klar som ny tränare i den danska klubben Odense.

Nu har Hisingenklubben presenterat Alms ersättare. Det blir den norske tränaren Per-Mathias Högmo.

– En spännande klubb med många kvaliteter. Mötet med Martin (Ericsson,sportchef ) och ledningen gav ett solitt intryck. Utvecklingsorienterat, mod och ambition är värderingar jag gillar, vilket gav stor motivation för uppdraget. Allsvenskan är en rolig liga att jobba i och Göteborg är en fin stad, säger Per-Mathias Högmo i ett pressmeddelande.

Även ny assisterande

61-årige Högmo har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2023.

–  Utifrån där vi är får vi in en trygg person i sig själv, som ser både spelare och ledare vilket är viktigt på både kort och lång sikt. Han har jobbat i större organisationer både på klubb- och landslagsnivå och vet hur det är att leda ett större team, säger sportchefen Martin Ericsson.

Högmo har tidigare tränat bland annat Rosenborg BK, Djurgården och Tromsö IL. I maj 2013 tog han krisade Djurgården från en 16:e plats till att avsluta som sjua i tabellen.

Han har också varit förbundskapten för Norge. Senast har han jobbat som chef för det norska fotbollsförbundets topptränarutbildning.

Dessutom ansluter engelsmannen Martin Foyston som assisterande tränare.

Häcken spelar sin första match efter uppehållet 4 juli hemma mot AIK.

KLIPP: Häcken föll i cupfinalen (30 maj 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.