Jürgen Klopp, tränare för Liverpool i Premier League. Foto: BILDBYRÅN

Klopp rasar mot ovaccinerade spelare: ”Som att köra rattfull”

Uppdaterad
Publicerad

Flera Premier League-klubbar har spelare som inte är fullvaccinerade.

Det rör upp känslor hos Liverpooltränaren Jürgen Klopp.

– Det är lite som att köra rattfull, säger han till BBC.

Flera brittiska medier har rapporterat att 7 av 20 klubbar i Premier League har trupper där hälften av spelarna inte är fullvaccinerade. Dessutom har The Sun uppgifter på att fem spelare, tre av dem med ledande roller, i den engelska landslagstruppen vägrat att vaccinera sig mot coronaviruset.

Anledning, enligt The Sun, ska vara att de anser sig vara unga och friska och därmed löpa låg risk att bli allvarligt sjuka av viruset.

”Till för att skydda alla andra människor”

Det här har fått Liverpools tyske tränare Jürgen Klopp att reagera.

– Det är lite som att köra rattfull. Vi har alla säkert varit i en situation där vi tagit en öl eller två och trott att vi kan köra bil men eftersom lagen säger att vi inte får det så låter vi bli, säger Klopp till BBC.

– Men den här lagen är inte där för att skydda mig när jag dricker öl och vill köra bil, utan den är till för att skydda alla andra människor eftersom jag är full.

99 procent av Liverpool-spelarna vaccinerade

Han har svårt att förstå varför människor vägrar att vaccinera sig.

– Jag förstår inte folk som säger att det är ett intrång på deras frihet. För om det vore det så är ju det faktum att de heller inte får köra berusade också ett sådant.

Klopp är själv vaccinerad och uppskattar att 99 procent av spelarna i Liverpool tagit vaccinet.

– Jag tog vaccinet eftersom jag var bekymrad över min egen hälsa men ännu mer för alla runt omkring mig. Om jag får det och sprider det till någon annan: mitt fel och ingen annans, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.