Jürgen Klopp och Mohamed Salah. Foto: Bildbyrån

Klopp hyllar Salah: ”Går inte att försvara sig mot honom”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en sprakande tillställning i Liverpool då de vann över Roma med 5-2 i Champions League-semifinalen och bakom det mesta låg egyptiern Mohamed Salah som gjorde två mål och passade till ytterligare två.

– Enastående, i princip går det inte att försvara sig mot honom. Han gör en säsong som inte är normal, säger Liverpooltränaren Jürgen Klopp.

Mohamed Salah har stått för hela 31 mål i Premier League och tio i Champions League. I matchen mot Roma blev han utbytt med en kvart kvar att spela.

Efter det gick Roma från 5-0 till 5-2. Då returen nu spelas i Rom måste Roma alltså vinna med minst tre mål för att gå till final.

– Vi måste göra jobbet i Rom igen, men det är inget problem. Om någon av mina spelare tror att Roma inte har det som krävs för att komma tillbaka så kommer de inte att spela, säger Klopp.

I kvartsfinalen förlorade Roma bortamatchen med 4-1 innan de åkte till Rom och vände genom en 3-0-seger.

– Matchparet är inte över, det har vi redan bevisat mot Barcelona. Den som inte tror på en vändning ska stanna hemma. Det gäller supportrarna också, säger Romatränaren Eusebio Di Francesco.

Returmötet spelas den 2 maj klockan 20.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.