En förkrossad Salah tvingas lämna planen.Tränaren Jürgen Klopp försöker trösta. Foto: TT.

Klopp: ”Salahs skada väldigt allvarlig”

Uppdaterad
Publicerad

Det finns frågetecken kring Mohamed Salahs VM-start för Egypten efter skadan Liverpoolstjärnan ådrog sig vid Champions League-finalförlusten mot Real Madrid.

– Det är en allvarlig skada, en väldigt allvarlig skada. Det rör sig antingen om nyckelbenet eller axeln. Det ser inte bra ut, så är det, sade Liverpool-tränaren Jürgen Klopp efter matchen.

– Vi förlorade en viktig spelare, precis som att Egypten troligen har förlorat en väldigt viktig spelare i VM.

Egyptens idrottsminister tror på VM-start för Salah

Från Egypten är tongångarna mer positiva. Landets idrottsminister skriver på Facebook att Salah behöver behandling i två veckor, men att nationalhjälten sedan ansluter till landslagets träningsläger i Italien.

– Jag tycker inte att det var fult av Ramos, även om han drar lite i Salah. Jag tänkte direkt att han förmodligen drog axeln ur led. I så fall är det en fruktansvärd smärta. Det positiva i så fall är att VM inte borde vara i fara, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog om situationen.

Salah lämnade planen i tårar i den 31:a minuten efter att fallit i en närkamp med Serigio Ramos. Han försökte fortsätta efter behandling, men tvingades bryta.

Egypten deltar i fotbolls-VM – som inleds den 14 juni i Ryssland – för första gången sedan 1990 och ställs mot Ryssland, Uruguay och Saudiarabien i gruppspelet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.