Erik Hamrén tar över Island

Uppdaterad
Publicerad

Erik Hamrén bryter sitt kontrakt med sydafrikanska Mamelodi Sundowns – och tar över Island.

Det meddelar föreningen via sin Twitter.

”Erik Hamrén har släppts från sitt kontrakt för att ta över som huvudtränare för Island”, skriver klubben.

Efter att Erik Hamrén lämnade jobbet som svensk förbundskapten 2016 har han varit verksam som rådgivare i Örgryte och general manager i sydafrikanska Mamelodi Sundowns.

Nu ser nästa jobb ut att vara klart. Hamrén tar över rollen som Islands förbundskapten som efterträdare till Heimir Hallgrímsson som lämnade jobbet efter VM.

”Önskar lycka till”

Ryktena har florerat i media under de senaste veckorna, men först nu kommer officiella uppgifter. Det är Mamelodi Sundowns som via sin Twitter både bekräftar att han lämnar klubben och att han gör det för att ta över Island.

”Mamelodi Sundowns meddelar att Erik Hamrén har släppts från sitt kontrakt för att ta över som huvudtränare för Island, som spelade i VM i Ryssland. Mamelodis president och ledning vill tacka Hamrén och önskar honom all lycka i sin nya roll”, skriver klubben.

Det isländska fotbollsförbundet har ännu inte skrivit om uppgifterna.

Sveriges förbundskapten innan Erik Hamrén, Lars Lagerbäck, tränade Island mellan 2011 och 2016 och gjorde jättesuccé.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.