Tobias Sana fick ett knallskott kastat mot sig.

Knallskottsmannen utestängs 2,5 år

Uppdaterad
Publicerad

Den misstänkte mannen för det inkastade knallskottet stängs ute från matcher i 2,5 år. Det bestämdes av kammaråklagaren i Göteborg innan mannen sattes på fri fot vid lunchtid i dag.

Den misstänkte mannen för det inkastade knallskottet på Gamla Ullevi när IFK Göteborg tog emot Malmö FF förhördes redan på torsdagskvällen och på nytt under fredagsförmiddagen. Efter det andra förhöret släpptes han.

– Han försattes på fri fot vid lunchtid, säger hans advokat Mia Sandros till TT.

Mia Sandros har inte hört något om att misstankarna mot mannen skulle vara avskrivna.

28-åringen förnekar brott.

Fick ett tillträdesförbud redan 2010 – som inte genomfördes

I samband med att 28-åringen försattes på fri fot utfärdades ett tillträdesförbud. Mannen får under 2,5 år inte besöka inhägnade idrottsanläggningar där det anordnas matcher med bland annat lag från allsvenskan, superettan och division 1.

Det utfärdades även ett tillträdesförbud för honom 2010, men mannen överklagade och det vann aldrig laga kraft.

Åklagaren Ann-Sofie Prahl säger att han fortfarande är misstänkt och att bevisläget är bra.

– Jag har gjort bedömningen att det inte finns tillräckliga skäl att hålla honom frihetsberövad, säger hon till TT.

Den misstänkte mannen står sedan tidigare åtalad efter ett bråk i samband med matchen mellan Hammarby och IFK Göteborg i fjol. Mannen har, uppger gt.se, tidigare dömts för en mängd brott, bland annat flera fall av misshandel, övergrepp i rättssak och narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.