Vincent Kompany med Ligacup-pokalen. Foto: Bildbyrån

Kompany lämnar Manchester City

Uppdaterad
Publicerad

Manchester Citys lagkapten Vincent Kompany lämnar klubben. Det meddelar ligavinnaren på sin hemsida.

Belgiske mittbacken Vincent Kompany lämnar Manchester City. Det meddelar klubben på sin hemsida. Kompany, som spelade 360 matcher under sina elva år i klubben och blev lagkapten för tre år sedan, avslutade med att lyfta FA-Cup-bucklan i går.

Genom gårdagens titel lyckades Manchester City samtidigt att ta trippeln, som första engelska herrlag någonsin.

”Hur överväldigande det än är så är det dags för mig att lämna klubben. Och vilken säsong det är att avsluta med. Jag känner inget förutom tacksamhet”, skriver han i ett öppet brev på sin Facebooksida.

Under sin tid i Manchester City vann Kompany fyra Premier League-titlar, två FA Cup-titlar samt fyra Ligacup-titlar.

”Otaliga gånger har jag tänkt på den här dagen. Trots allt har slutet känts nära i så många år. Det känns fortfarande inte verkligt. Manchester City har gett mig allt. Jag har försökt att ge tillbaka så mycket jag kan.”

Kompany kommer i stället att ta över sin moderklubb RSC Anderlecht som spelande tränare.

”Det här kommer kanske som en överraskning men det här är det mest passionerade, om än rationella beslut jag någonsin tagit”, skriver han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.