Damlandslaget VM-uppladdar i Båstad. Foto: Bildbyrån

Kopierar herrlandslagets succéupplägg

Publicerad

Inför herrarnas VM-slutspel i Ryssland i fjol laddade laget upp i Båstad. Nu kopierar damlandslaget det beprövade konceptet.
– Vi har fått bra erfarenheter från Båstad och kommer få ett bra läger där, säger landslagschefen Maria Domanski Lyfors.

Peter Gerhardsson presenterade i dag truppen till Algarve.

Då passade även landslagschefen Marika Domanski Lyfors på att redogöra för hur VM-uppladdningen kommer se ut fram till avresan mot Frankrike den 5 juni.

Efter att truppen presenteras den 16 maj kommer de att samlas i Båstad den 24 till 30 maj. En av orsakerna till att det blev just Båstad är de goda vitsord damlandslaget fått från herrarna, som laddade upp på samma sätt inför VM i Ryssland.

– Vi har haft en bra dialog med herrlandslaget som varit där inför två stora mästerskap. Det känns väldigt bra. Vi har fått bra erfarenheter från Båstad och kommer få ett bra läger där, säger landslagschefen.

Kan bli två landskamper

Därefter bär det av till Göteborg mellan 30 maj och 2 juni. Där väntas en landskamp mot ännu opresenterat motstånd.

– Landskampen kommer spelas 31 maj. Landskampen i Göteborg kommer vi återkomma till, både vad gäller motstånd och avsparkstid. Vi brukar aldrig tillkännage motstånd innan allt är påskrivet, men vi har långt gångna förhandlingar med en motståndare och kommer återkomma inom den närmsta tiden. Sedan kommer vi även eventuellt spela en inofficiell landskamp mot samma motstånd den 28 maj. Den kommer vara stängd. Som en träning, men en stängd träning.

Sverige har sedan tidigare även gjort klart med två träningsmatcher i april – mot Tyskland den 6 april på Friends Arena och mot Österrike den 9 april på bortaplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Damlandslaget Fotboll

Mer i ämnet