Lars Lagerbäck efter matchen mot Serbien. Foto: Bildbyrån

Hård norsk kritik mot Lagerbäck efter EM-missen

Uppdaterad
Publicerad

Direkt efter Norges förlust mot Serbien (1-2) ifrågasattes Lars Lagerbäcks framtid som förbundskapten.

– Det där tänker jag inte diskutera i media, sa Lagerbäck på presskonferensen efter matchen.

Det var ett svagt Norge som föll mot Serbien i play off-matchen till EM på torsdagkvällen. Och det var Lagerbäck inte sen att hålla med om.

– Vi möter nog det bästa play off-laget och vi når inte upp till vår normala standard, vi spelar inte som vi ska göra.

I norsk media var tonen hård och Lagerbäcks Norge sågades rätt hårt. Även på twitter blev domen tuff. Termer som ”svensk infiltratör” förekom, men även röster om att Lagerbäck gjort mycket bra för Norge men att det nu är dags att gå vidare.

Inget självändamål

Efter matchen var Lars Lagerbäck ovillig att prata om sin framtid som norsk förbundskapten.

– Det här är inget självändamål för min del. Tycker arbetsgivaren att jag inte ska leda det här, eller om jag själv kommer fram till det, så har jag inga problem med att stiga åt sidan.

– Jag ska inte avgå ikväll i alla fall.

Förbundet stöder

På fredagen uttalade sig generalsekreteraren i det norska fotbollsförbundet Terje Svendsen tilll Lars Lagerbäcks fördel.

– Det är ingen fråga för oss. Han har kontrakt till 2022, och det förhåller vi oss till. Vi gör en värdering efter varje säsong och utgångspunkten just nu är att vi förhåller oss till kontraktet, säger han enligt TT.

KLIPP: Lars Lagerbäck driver med Skavlan (13 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.