Gais tränare Bosko Orovic. Foto: Bildbyrån

Krisdraget: Gais sparkar tränaren

Publicerad

Söndagens 1-5-förlust mot Dalkurd var droppen. Efter femte raka nederlaget i superettan sparkar Gais huvudtränaren Bosko Orovic.
– Vårsäsongen avslutades med fyra raka förluster och vår förhoppning var att uppehållet skulle ge oss såväl ny energi som skadade spelare tillbaka. Under söndagen fick vi tyvärr konstatera att så inte blev fallet och att vårt tabelläge därmed blev än mer utsatt, säger Jonas Östergaard fotbollsansvarig i Gais styrelse i en kommentar.

Under de närmsta matcherna kommer Patrik Ingelsten, fram till nu assisterande tränare, att leda laget. Lallo Fernandez ansluter också till ledarstaben precis som Kenneth Gustafsson som är akademiansvarig i klubben. Samtliga har en bakgrund som spelare i grönsvart.

– Matchen mot Dalkurd visade inga tydliga tecken på förbättringar vare sig spelmässigt eller resultatmässigt varför Styrelsen och Sportrådet gör bedömningen att det behövs ett nytt ledarskap för att vända utvecklingen så att Gais säkrar spel i Superettan också 2020, fortsätter Östergaard.

Gais ligger efter den senaste förlusten på en negativ kvalplats i superettan. På lördag möter man Degerfors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer