Mimmi Larsson Foto: Sportbladet

Kristianstad bröt Rosengårds segersvit

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård laddade för sin åttonde raka seger.

Men borta mot Kristianstad tog det stopp.

0-0 och Rosengårds perfekta facit förstördes.

300 åskådare på plats på Kristianstad Arena när tabellettan Rosengård ställdes mot Kristianstad. Men det blev en målsnål historia.

Hemmalaget började starkast. Men sedan turades lagen om att skapa halvchanser. Hemmalaget hade bland annat en nick i ribban i den 15:e minuten.

Men det allra hetaste läget fick Mimmi Larsson. Ett vackert Rosengårdanfall där Caroline Seger spelade fram till Olivia Schough som serverade en helt fristående Larsson som placerade avslutet utanför.

Fick inte hål på Kristianstad

Den andra halvleken präglades mest av Rosengårdpress. Stortalangen Hanna Bennison kom in mitten av halvleken och skapade en del oreda men ingenting som resulterade i mål. Tabellettan som gick för sin åttonde raka seger, lyckades dock inte få hål på Kristianstadförsvaret.

Kristianstad krigade sig till en poäng och Rosengård behåller förstaplatsen med sju vinster och en oavgjord match efter åtta spelade matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.