Backens målsuccé fortsätter – sänkte guldfavoriten

Cirka 1200 åskådare fick se hemmalaget Kristianstad besegra damallsvenskans guldfavorit Rosengård. Segerorganisatör: En mittback som nosar på skytteligaledningen.

– Kristianstad förtjänade att vinna i dag, säger Rosengårds Sanne Troelsgaard.

Kristianstad, sexa i tabellen inför drabbningen, stod för det mesta och bästa av spelet i första halvlek. Och efter att ett par vassa målmöjligheter sumpats skulle 1–0 komma på en fast situation. Therese Ivarsson nådde högst på en frispark och nickade distinkt in ledningsmålet – mittbackens fjärde mål på fem matcher.

– Vi gör det jättebra. Vi har fler chanser också, säger Therese Ivarsson till SVT Sport.

Andra halvlek fortsatte i samma stil med ett för dagen klart hetare Kristianstad. Drygt tio minuter in blev Ogonna Chukwudi helt friställd efter ett fint litet lyft från Amanda Edgren på mittplanen.

Den 29-årige nigerianen petade bollen förbi Rosengårdsmålvakten Zecira Musovic och lyfte in 2–0 från minimal vinkel. Hennes första för säsongen.

– Det känns fantastiskt. Jag är målskytt och ska göra mål, så det känns jättebra, säger Ogonna Chukwudi till SVT Sport.

”Vann alla individuella dueller”

Tabelltvåan Rosengård vaskade sedan fram någon halvchans, men skottstatistiken talar sitt tydliga språk: Gästerna fick bara till två avslut – medan Kristianstad hade sju.

– Kristianstad förtjänade att vinna. Vi var inte där mentalt i dag, det kändes som om vi var rädda. De vann alla individuella dueller, säger Rosengårds Sanne Troelsgaard som klev matchen skadad, men hoppas på att vara tillbaka tilll nästa match om vecka.

(1–1)

1–0 Ellen Löfqvist (15), 1–1 Alexandra Lindberg (45), 2–1 Emelie Lövgren (66), 3–1 Julia Karlenäs (82), 3–2 Julia Zigiotti Olme (90).

Publik: 1 448.