Tine Shryvers firar tillsammans med lagkamrater efter sitt frisparksmål i 2-1-segern mot Rosengård.

Drömfrispark sänkte Rosengård

Poängtapp mot tabelljumbon och en avgående huvudtränare. Efter matchen mot Kristianstad kan FC Rosengård dessutom tillskrivas en historisk derbyförlust. Tine Shryvers sänkte titeljagande Rosengård med en drömlik frispark i Kristianstads 2-1-seger.

FC Rosengård har en turbulent vecka bakom sig där klubben bara dagar efter poängtappet mot tabelljumbon Örebro gick skilda vägar med huvudtränaren Jack Majgaard Jensen.

Tidigare assisterande tränare Malin Levenstad har tagit över laget året ut och hon fick ingen bra start i sin första match med huvudansvaret.

I Skånederbyt mot Kristianstad tog det drygt 20 minuter för hemmalaget att inledda målskyttet.

Dålig start

Amanda Edgren gick förbi sin försvarare på vänsterkanten och spelade in bollen till Alice Nilsson som från nära håll placerade in 1-0.

Innan den första halvleken var över hade Rosengård kvitterat genom rutinerade Carloline Seger.

Landslagsmittfältarens första mål sedan återkomsten till Rosengård.

I den andra halvleken tog sedan Kristianstads Tine Shryvers över showen.

Den belgiska landslagsspelaren slog ur vänsterläge in en frispark i det bortre krysset via stolpen.

Årets mål-kandidat

Kanonskottet, somförmodligen en av kandidaterna tilll årets mål i damallsvenskan, blev matchens sista och innebär att Kristianstad tog sin första seger i damallsvenskan någonsin mot Rosengård.

Ett Rosengård som i sin tur tappar ytterligare tunga poäng till tabellettan Linköping som med en match mindre spelad toppar tabellen sex poäng före just Rosengård.