Kristoffer Olsson ser förbättringspotential i det svenska spelet. Foto: Joel Marklund/TT

Kristoffer Olsson om offensiven: Vill skapa mer

Uppdaterad
Publicerad

Bra i försvarsspelet men i offensiven finns det mer att slipa på.

Det är Pontus Jansson och Kristoffer Olsson eniga om.

– Vi vill skapa flera chanser, säger Olsson.

0–1 hemma mot Frankrike i Nations League-premiären var ett resultat som sved – speciellt då Kylian Mbappé hade tur med studsarna när han prickade in segermålet bakom Robin Olsen.

Men i det stora hela var prestationen något som förbundskapten Janne Andersson, Pontus Jansson och Kristoffer Olsson var nöjda med.

Herrlandslaget i fotboll

Kan slipa på anfallsspelet

Framför allt med försvarsspelet.

När det kommer till anfallsspelet finns det mer att slipa på till mötet med Portugal på tisdag. Och det trots att Marcus Berg hade ett friläge i första halvek, ett skott i andra plus att Emil Forsberg skickade i väg en projektil rakt på Frankrike-målvakten Hugo Lloris.

– Man kan inte kräva att vi ska skapa tio 100-procentiga chanser mot ett lag som Frankrike, men det är klart att vi vill skapa någon eller ett par chanser till, säger Olsson.

– Men det är det som är det svåra med fotboll, att komma till sista tredjedelen, skapa chanser och sätta dit bollen. Jag tycker att vi ska fortsätta att ge varandra bollen, flytta bollen och tro på varandra. Vi visade – i andra delen av andra halvleken – att vi är ett bra lag och kan spela bra. Har man mer boll så är chanserna större att man kommer att skapa flera chanser.

Jansson:

– I det här skedet av säsongen, när det är många som kommer från försäsonger och semestrar, är man inte så skarp som man vill vara. Vad vi kunde ha gjort annorlunda var att vara lite skarpare i sista tredjedelen, säger han.

KLIPP: Här sänker Mbappé Sverige:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet