Kritiken mot Djurgårdaren: ”Det borde inte få finnas på en fotbollsplan”

Publicerad

AFC-mittfältaren Adi Nalic kunde inte spela vidare efter Jesper Karlströms tackling i förlusten mot Djurgården. Nu ska han åka till Malmö för vidare undersökning.
– Jag tycker att det är en väldigt hård spark som egentligen inte borde få finnas på en fotbollsplan, säger Adi Nalic till SVT Sport.

Det var i slutet av första halvlek som Nalic täckte bollen ut mot sidlinjen när Jesper Karlström kapade honom bakifrån.

– Sparken kändes väldigt medveten, som att det var med flit för att de försökte få ut mig, säger Nalic till SVT.

Karlström varnades och Nalic bytte ut sig själv. AFC Eskilstuna förlorade tillslut med 3-0.

– Foten är svullen, väldigt stel och orörlig. Men det brukar vara värre dagen efter. Det kan vara en stukning, jag hoppas att det inte är något värre och hoppas att jag kan vara tillbaka till nästa match, säger Nalic som under onsdagen åker ner till Malmö för vidare undersökning.

Tror på Malmö i guldstriden

21-åringen är utlånad från Malmö FF och har klart för sig vilka han tror mest på i guldstriden.

– Malmö är ett fantastiskt lag som tävlar på två plan med allsvenskan och spel i Europa. Det är inte många lag som klarar av det.

Hade du velat vara kvar i Malmö nu när guldstriden närmar sig?

– Det hade varit kul att vara där och kunna utmana om guldet. Men nu är jag här i AFC och fokuserar på att hålla dem kvar i allsvenskan. Men självklart vill jag att Malmö vinner, det skulle glädja mig jättemycket. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer