Matchen mellan Everton och Hajduk spårade ur. Foto: Bildbyrån

Kroatiska supportrar försökte storma planen

Everton hade presenterat sitt nyförvärv Gylfi Sigurdsson inför hans nya hemmapublik och ledde Europa League-kvalmötet mot kroatiska Hajduk Split med 1-0. Då utspelade sig skandalscener när bortasupportarna försökte storma planen och matchen avbröts tillfälligt.

Michael Keane satte 1-0 i den 30:e minuten. Det var startskottet på urspårningen på Goodison Park. Oroligheterna utbröt när bortasupportrarna gjorde sitt yttersta för att storma planen.

Matchen avbröts

Hajduk Splits spelare fick tillsammans med vakterna på plats gå in och försöka lugna, samt hålla sina supportrar kvar på läktaren. Det hjälpte föga och matchen fick lov att avbrytas.

Europa League

När matchen väl återupptogs kunde Idrissa Gueye utöka hemmalagets ledning till 2-0 innan den riktiga pausvilan. Den andra halvleken slutade mållöst och Everton har med sig ett bra resultat inför returmötet i Kroatien nästa vecka.

Tweet

Rosenborg skrällde

Rosenborg har ett utmärkt läge att nå gruppspelet i Europa League-fotbollen. Det norska laget skrällde och vann den första playoff-matchen mot förra säsongens finalist Ajax med 1–0 – på bortaplan.

Nyförvärvet Samuel Adegbenro debuterade för Rosenborg när han hoppade in i den 68:e minuten. Knappt tio minuter senare gjorde den 21-årige nigerianen segermålet.

Den svenske landslagsmannen Viktor Claesson gjorde Krasnodars 2–0-mål när det ryska laget vann hemmamötet med serbiska Röda Stjärnan med 3–2. Landslagets och Krasnodars kapten Andreas Granqvist spelade hela matchen medan Claesson byttes ut i 78:e minuten.