Kujovic efter tuffa åren: ”Jag ångrar ingenting”

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården leder serien och har förstärkt med en tidigare allsvensk skyttekung inför guldstriden i höst. Men Emir Kujovic har fått skralt med speltid under ett mindre lyckat utlandsäventyr.

– Jag ångrar ingenting, jag har fått mycket erfarenhet och lärt mig mycket, säger Emir Kujovic till SVT Sport.

Anfallaren hade stor del i IFK Norrköpings SM-guld med sina 21 mål 2015. Han stannade en vår till i Peking innan flyttlasset gick till Belgien och Gent. Där blev det fyra minuter i ligan.

– Jag ångrar ingenting. Det steget som jag tog till Belgien och Gent var lite konstigt nu i efterhand. När jag var där förstod jag att det var fel. Jag spelade inte på den positionen som jag är bäst i och så var det lite andra saker som jag egentligen inte ska gå in på nu i efterhand.

Flyttade till Tyskland

Han var tvungen att söka lyckan på annat håll. Han skrev på ett treårskontrakt med Fortuna Düsseldorf i tyska andraligan.

– Första året så var vi i andraligan och jag var med och spelade en hel del. Jag hoppade i och för sig in mest men jag spelade också några matcher från start och gjorde lite mål. Sen gick vi upp till förstaligan och då blev det lite svårare när de tog in många nya spelare.

Det blev två mål på 20 matcher i den tyska andraligan. Djurgården visade intresse redan i juni och under tisdagen gjorde han sin första träning på Kaknäs.

Redo för guldstrid: ”Har varit med om det innan”

–Jag träffade Djurgården i början av sommaren och fick mycket bra intryck av allihopa, framförallt av tränarna. Sen var jag också i en situation i Tyskland där jag inte spelade så mycket det senaste året och hade ett år kvar på kontraktet. Jag kände att jag inte ville vara kvar där och slösa ett år till på att inte spela. Jag ville komma hit och bidra.

För tränarparet Lagerlöf och Bergstrand återstår det bara att se hur långt han är ifrån matchform. Kujovic är skadefri och enligt honom själv redo att kastas in i en guldstrid redan nu.

– Jag har varit med om det innan. Jag är hellre med där uppe och slåss än där nere. Det har spelat in i mitt beslut att välja Djurgården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.