Kungsbackas kris fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Kungsbacka har haft en tuff säsong hittills. Som jumbo i serien och med en elitlicens i fara hade nog laget från västkusten hoppats på en bättre omstart i damallsvenskan.

Kristianstad kom till Påskbergsvallen med vind i seglen, senaste matchen mot Eskilstuna slutade 3-0. Kungbacka har haft det tyngre, både resultatmässigt och utanför planen

3-0 i paus

Redan från start var det tydligt att Kristianstad skulle hålla i taktpinnen. Efter bara nio minuter tog bortalaget ledningen genom Maja Bodin efter en tilltrasslad situation i straffområdet.

Drygt tjugo minuter senare fick inbytta Sofia Hagman öppet mål. Efter ett fantastiskt inlägg från Svava Gudmundsdottír så behövde Hagman bara sätta dit foten och kunde göra 2-0 till Kristianstad.

Och precis innan halvtid fick den tidigare framspelaren Gudmundsdottír agera målskytt när hon bröt igenom och lirkade upp bollen i vänstra krysset.

Kristianstad släppte inte taget

Andra halvlek drog igång och det fanns inga tecken på att Kungsbacka var på väg mot en mirakulös återhämtning. Istället var det Kristianstad som fortsatt tryckte på. Amanda Edgren tog en lång löpning på sin högerkant och fick en lång markpassning mot bortre stolpen som hon enkelt kunde sätta dit för 4-0. 

Femman låg i luften och när Evalina Duljan fick en fin loftad boll bakom backlinjen var det också ett faktum. Duljan visade på fin kyla när hon lyfte bollen över en utrusande Moa Öhman i Kungsbacka.

Tungt för Kungsbacka som står kvar som tabelljumbo utan en enda vinst under säsongen.

OBOS Damallsvenskan

Kungsbacka DFF logo

Kungsbacka DFF

0 - 5

Kristianstads DFF logo

Kristianstads DFF

Kungsbacka
Publik: 246
Domare: Hakan Söderman

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.