tränarduon Henrik Korhonen och Robert Sjökvist väljer att lämna Kungsbacka. Foto: Bildbyrån

Kungsbackas tränare lämnar: ”Nådde en punkt”

Uppdaterad
Publicerad

Kungsbacka har fått en blytung start på säsongen. Den damallsvenska nykomlingen ligger sist i tabellen efter en poäng på sju matcher och nu väljer tränarduon Henrik Korhonen och Robert Sjökvist att lämna klubben.

”Vi tackar dem för deras insatser under året och inleder nu arbetet med att hitta deras ersättare”, skriver Kungsbacka på sin webbplats.

För Göteborgs-Posten berättar Korhonen att uppbrottet beror på att spelare och ledare haft olika syn på hur klubben ska komma tillbaka efter den tunga säsongsinledningen.

– Vi är väldigt långt från varandra när det kommer till fundamentala grejer, säger han.

Korhonen fortsätter:

– Nu nådde vi en punkt där vi kände att vi måste börja vrida åt tumskruvarna, bli lite tuffare och ställa lite högre krav. Då var det några spelare, utan att jag vet vilka, som inte gillade det och tog det till spelarrådet. Sedan tog rådet det till mig och jag kände att det är allsvenskan vi håller på med och kan man inte ställa krav här så vet jag inte var man kan göra det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer