Kvarnsveden nobbar alla bud – behåller Chawinga

Uppdaterad
Publicerad

Kvarnsvedens anfallsstjärna Tabitha Chawinga har sprutat in mål i damallsvenskan.

Och buden från Europas storklubbar har inte låtit vänta på sig – men klubben väljer att behålla sin skyttedrottning.

– I jämförelse med de 50 000 Kif Örebro fick för Lisa Dahlkvist så är det astronomiska siffror, säger sportchefen Jonas Björkgren till SVT Sport. 

Tabitha Chawinga har ensam gjort 16 mål på tio matcher för sitt Kvarnsveden. Bara Linköping och Rosengård har gjort fler den här säsongen i damallsvenskan.

21-åringens framfart har gett eko i fotbollsvärlden, och Borlängeklubben har överösts med bud från intresserade klubbar. Enligt Björkgren är det Europas absoluta toppklubbar som visat intresse, men även kinesiska och svenska.

”Största klubbarna i fotbollseuropa”

– Det är de största klubbarna du känner till i fotbollseuropa, de som vinner och spelar Champions League-finaler, berättar han för SVT Sport.

Trots det kommer Kvarnsveden att behålla sin stjärna, som har kontrakt till 2018.

– Vi kommer definitivt inte sälja den här säsongen. Sen får vi ta ställning efter säsongen, vilka klubbar som hör av sig då.

Oavsett bud?

– Vi har det lugnt med ekonomin, så vi behöver inte sälja av den anledningen. Vi vill se till att Kvarnsveden har gjort ett bra resultat fotbollsmässigt när 2017 är slut, och då måste Tabitha vara kvar säsongen ut.

”Astronomiska siffror”

Björkgren vill inte avslöja exakt hur mycket klubben blivit erbjuden för Chawinga, men säger att det är jättestora siffror för damfotbollen.

– I jämförelse med de 50 000 Kif Örebro fick för Lisa Dahlkvist så är det astronomiska siffror.

Vad säger hon själv?

– Hon sitter lugnt i båten. Det har inte varit snack om att lämna under transferfönstret. Hon vet att om hon fortsätter att leverera mål, så kommer hon vara intressant för klubbar även efter säsongen.

Chawinga

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.