Wieder skickade Kvarnsveden närmare Elitettan

Ebba Wieder hade stor uppvisning i FC Rosengårds 3-1-seger borta mot Kvarnsveden med sina två mål.

Därmed kan Kvarnsveden åka ur damallsvenskan redan på söndag.

Ett desperat Kvarnsveden inledde matchen piggt och skapade ett par halvchanser första kvarten.

Men därefter hittade gästerna in i matchen och med en halvtimme spelad nickade en helt omarkerad Ebba Wieder in ett inlägg vid bortre stolpen – hennes första mål för säsongen.

Och det skulle bli ännu bättre för Wieder.

Tio minuter senare höll 19-åringen sig framme på ytterligare ett inlägg. Den här gången höll Wieder undan Kvarnsveden-mittfältaren Michaela Hermansson i straffområdet och lyfte upp 2-0-målet i nättaket med en bredsida.

Chawinga gjorde mål igen

Precis före halvtid fullbordade Wieder sånär ett hattrick med en kanon till skott från 20 meter. Men Kvarnsveden-målvakten Jenny Wahlén stod för en jätteräddning när hon styrde upp skottet i kryssribban och ut.

Hemmalaget orkade inte resa sig i andra halvlek. I stället kunde Sanne Troelsgaard-Nielsen sätta spiken i kistan med 3-0 efter nytt slappt försvarsspel vid Rosengård-inlägg.

I den 87:e minuten tröstmålade Kvarnsvedens skyttedrottning Tabita Chawinga till 1-3 – hennes 24:e mål för säsongen.

I och med förlusten kan Kvarnsveden åka ur damallsvenskan redan nu på söndag.

Om Göteborg vinner hemma mot Djurgården i morgon är Kvarnsvedens hopp släckt redan inför den sista omgången.