En kvinnlig Juventus-supporter och supportrar från Milan. Foto: BILDBYRÅN

Kvinnor får se supercupfinal – men bara på familjeläktaren

Uppdaterad
Publicerad

Den italienska supercupfinalen mellan storlagen Juventus och Milan har kantats av kontroverser. Och nu kommer nästa heta fråga. De kvinnor som vill se matchen får bara se den från en enda sektion på arenan – familjeläktaren.

Den italienska supercupfinalen mellan Juventus och Milan kommer att avgöras i saudiarabiska Jeddah den 16 januari. Detta trots stora protester från människorättsorganisationer efter mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi.

Men de kvinnor som är intresserade av att se matchen är hänvisade till familjeläktaren, enligt ett pressmeddelande från Serie A.  Det innebär att enbart runt 15 procent av arenans 60 000 platser kan tas upp av kvinnor.

Tidigare har det varit helt förbjudet för kvinnor i Saudiarabien att se på fotboll på landets arenor, men nu har arenor i Dammam, Jeddah och huvudstaden Riyad sektioner för kvinnliga supportrar.

Saudiarabien ska vara värd för tre av de kommande fem supercupfinalerna, som tidigare har spelats i USA, Kina, Libyen och Qatar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.