Lars Lagerbäck och Zlatan Ibrahimovic. Foto: Bildbyrån

LA Galaxys tränare fick Zlatan-råd av Lagerbäck

Publicerad

Los Angeles Galaxys tränare Siegfried Schmid ville veta vad Lars Lagerbäck tyckte om Zlatan Ibrahimovic innan stjärnan skrev på för klubben. – Det är ganska uppenbart att det inte var något negativt, säger Schmid till norska VG.

Efter månader av rykten blev det i mars bekräftat att Zlatan Ibrahimovic gick till den amerikanska ligan MLS och LA Galaxy.

Men innan 36-åringen skrev på för nya klubben ville hans blivande tränare Siegfried Schmid veta mer om sitt nyförvärv. Då ringde han Lars Lagerbäck.

– Jag frågade Lars om hans åsikt. ”Ibra” var på väg hit och då var det bra att kolla med någon som känner honom väl som spelare och person, säger Schmid till VG.

Vad som sades vill han inte gå in på.

– Det är mellan Lars och mig men det är ganska uppenbart att det inte var något negativt, säger han.

”Fantastisk spelare i Galaxy”

Men Ibrahimovic kom inte alltid överens med Lagerbäck. Som bekant blev han, tillsammans med Olof Mellberg och Christian Willhelmsson, hemskickad från EM-kvalspelet i Liechtenstein 2006, efter en utekväll. Men den norske landslagstränaren är inte långsint.

– Det är inte svårt att vara positiv till en frisk Zlatan. Den enda betänkligheten är kanske att han inte blir riktigt återställd efter den allvarliga knäskadan. Men kommer han i närheten av sin gamla form så blir han en fantastisk spelare i Galaxy, säger Lagerbäck till VG.

Och det har börjat bra. På tre matcher har gjort tre mål, varav det senaste avgjorde mot Chicago.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer