Lagkaptenen Goitom bänkades – byttes in i 83:e

Uppdaterad
Publicerad

I den 83:e minuten byttes lagkaptenen och den viktige guldmakaren från fjolåret, Henok Goitom, in för AIK efter att ha börjat på bänken.

– Det är speciellt att ta det beslutet att flytta på kaptenen i en premiär, säger AIK:s tränare Rikard Norling till SVT Sport.

– Han tog ut det lag som han tyckte var bäst mot Östersund och det gäller bara att hantera situationen, säger Goitom till SVT Sport.

Han fick tolv minuter på sig att försöka spräcka nollan mot Östersund, utan att lyckas inför drygt 29 000 på Friends.

– Jag blev chockad när han inte fick starta, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog om beslutet att hålla anfallaren borta från startuppställningen.

I anfallet startade AIK med Tarik Elyounoussi, som Goitom bytte av, och Chinedu Obasi.

Norling: ”Säsongen är lång”

– Det är speciellt att ta det beslutet att flytta på kaptenen i en premiär. Vi har tre otroligt bra forwards och vi har ju alternativ att flytta ner en på mittfältet, men jag tycker också att mittfältarna är tillräckligt bra, säger AIK:s tränare Rikard Norling till SVT Sport och fortsätter:

– Samtidigt är han vår kapten och är oerhört taktisk och han kommer att spela för oss och säsongen är lång.

Allsvenskan

AIK logo

AIK

0 - 0

Östersunds FK logo

Östersunds FK

Friends Arena, Solna
Publik: 29157
Domare: Patrik Eriksson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.