Lagkaptenen: ”Det gäller att vi står emot Galatasarays anstormning”

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds FK slog den turkiska storklubben Galatasaray i Europa League-kvalet för en vecka sedan. Nu väntar returen på Turk Telekom Arena i Istanbul.

– Det är en ogästvänlig miljö, men vi kommer inte hit för att spela på resultatet utan vi ska försöka vinna matchen, säger lagkapten Brwa Nouri till SVT Sport.

I ett tiogradigt Östersund slog ÖFK giganten Galatasaray med 2-0.

Nu är det andra förutsättningar. Istanbul bjuder på närmare 30 grader på matchdagen och Östersundspelarna vet att man kommer få det hett om öronen.

Europa League

– Vi vet att dom kommer komma ut i full fart och det gäller att vi står emot den anstormningen, säger Brwa Nouri.

Graham Potter valde i helgens allsvenska match mot Djurgården, att vila nio spelare som startade mot Galatasaray. Han har nu i stort sett hela truppen tillgänglig, förutom Andreas Andersson som skadade sig mot Djurgården.

Taktiken är som den alltid är hos Potter, försöka hålla mycket boll och ha tålamod i anfallsspelet.

– Vi kommer bli tillbakapressade i perioder, det var vi i Östersund också och det är nödvändigtvis inte så farligt bara man har en plan för hur vi ska ta oss ur det, säger Potter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet