Lotta Ökvist under 4 nations cup dam U23 Foto: Bildbyrån

Lämnar Hammarby för Manchester United

Uppdaterad
Publicerad

Från elitettan – till Manchester United.

Den övergången gör 22-åriga Lotta Ökvist.

– Exakt rätt steg i min karriär, säger hon.

Hammarby ligger etta i elitettan, och är på god väg tillbaka till damallsvenskan.

Men nu tappar de sin vänsterback, U23-landslagsspelaren Lotta Ökvist. I dag meddelade nämligen klubben att Ökvist lämnar klubben till nykomlingen i den engelska högstaligan, Manchester United.

 – Att lämna Hammarby var inte ett lätt beslut, och jag har under sommaren funderat på såväl andra svenska som utländska alternativ, i exempelvis Tyskland och Spanien, säger hon till klubbens hemsida, och fortsätter:

–  Jag insåg ganska snabbt att jag inte ville spela för någon annan svensk klubb, och just Manchester United känns som exakt rätt steg i min karriär nu. Klubben visade störst intresse och det känns som att deras scouting varit extremt noggrann.

Nio målgivande passningar

Ökvist, som är fostrad i Piteå, kom till Hammarby förra sommaren från amerikanska Orlando Pride. Under säsongen har hon stått för imponerande nio målgivande passningar. Hon har skrivit på för två säsonger, med option för ett tredje, med Manchester United.

– Lotta är en talangfull svenska U23-spelare med en enorm potential och en fantastisk karaktär. Hon kommer att tillföra en bra balans och djup till vår trupp. Hon är en vänsterback som har utmärkta kvaliteter i sitt anfallsspel och kommer att passa bra i vårt sätt att spela, säger Uniteds tränare Casey Stoney till föreningens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.