Joel Ekstrand i Watford. Foto: Bildbyrån.

Lämnat engelska klubben – Ekstrand klar för AIK

Uppdaterad
Publicerad

Joel Ekstrand har skrivit på för allsvenska AIK. Mittbacken kommer närmast från engelska Rotherham.

– Jag ser fram emot att dra på mig AIK-tröjan och sätta i gång med laget, säger Ekstrand till agenturen Wagnsson Sports & Entertainment.

Joel Ekstrand, 28, har haft en ganska brokig karriär med vändor i Udinese, Watford, Bristol City och allra senast Rotherham.

Nu meddelar agenturen Wagnsson Sports & Enterntainment att den svenske mittbacken har skrivit på ett treårskontrakt med AIK.

”Erfarenhet och energi”

– Det här blir en mycket bra lösning för Joel. Han har sökt efter en lämplig klubb efter sin avslutade sejour i England, säger Ekstrands agent Martin Klette till agenturens hemsida och fortsätter:

– I och med att han har spelat flera år i Italien och England vet han vad det innebär att spela med höga krav, som det är i en klubb som AIK. Med sin internationella erfarenhet och energi kommer han förhoppningsvis kunna bidra en hel del till AIK:s Europaamibitioner.

Lämnade som bosman

Ekstrand själv, som varit klubblös efter att ha lämnat Rotherham som bosman i somras, uttalar sig också.

– Jag är väldigt glad och inspirerad över att vara en del av AIK. Jag ser fram emot att dra på mig AIK-tröjan och sätta i gång med laget, säger han.

Ekstrand har tidigare representerat Helsingborg och har Lunds BK som moderklubb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.