Foto: Adidas

Här är nya svenska landslagströjan

Uppdaterad
Publicerad

Ett drygt halvår innan fotbolls-EM 2020 släpps en ny svensk landslagströja.

Alexander Isak är frontfigur för Janne Anderssons mannars budskap till fansen.

”I år måste alla som har på sig den, både spelare och supportrar, förtjäna den”, säger man i ett uttalande.

Jakten på EM nästa år pågår och närmast väntar Rumänien på fredag i en jätteviktigt match på bortaplan följt av Färöarna hemma på måndag. Sverige kan bli klart för mästerskapet om man kryssar mot rumänerna, men skulle man missa att gå vidare från gruppen kan man ta sig till EM via playoff i Nations League.

Nu har man släppt den nya tröjan och med den kommer också en uppmaning i en film.

”Det här är ingen vanlig tröja. Det här är Sveriges landslagströja. I år måste alla som har på sig den, både spelare och supportrar, förtjäna den genom att gå med på villkoren som kommer med den. Spelarna har gjort det, nu är det din tur”, skriver man på landslagets instagramkonto.

I filmen sägs det att man inte får sprida hat på planen, läktaren, online, man ska visa respekt mot domare och motståndare, inte sprida hat mot någon på grund av deras kön, ålder, etnicitet, sexuella läggning eller religion.

Arkiv: Här är landslagets nya stjärnduo (14 oktober)

Arkiv: SVT Sport har legat hack i häl på Janne Anderssons landslag (14 oktober)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.