Hilda Carlén ska bli mamma för första gången. Foto: TT

Landslagsmålvakten missar resten av säsongen – ska bli mamma

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings landslagsmålvakt Hilda Carlén är gravid och missar resten av säsongen. Sista matchen blir mot Hammarby nästa vecka.

– Ibland tar livet vändningar som man verkligen inte är beredd på. Jag är så klart otroligt glad, säger Carlén i ett pressmeddelande från klubben.

Om en dryg vecka tar Hilda Carlén en längre paus från fotbollen. Den 26-åriga landslagsmålvakten ska nämligen bli mamma och Linköpings möte med Hammarby den 24 maj blir hennes sista match på ett tag.

– Ibland tar livet vändningar som man verkligen inte är beredd på. Jag är så klart otroligt glad att jag och min pojkvän väntar barn, hur oplanerat det än må vara. Samtidigt känner jag en stor klump i magen av att lämna laget när jag precis kommit hit, men som sagt, ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig, säger Carlén i ett pressmeddelande.

Carlén har varit andravalet i mål bakom givna ettan Hedvig Lindahl i landslaget och var bland annat med och tog OS-silver i Rio 2016. 26-åringen värvades från Piteå till Linköping inför den här säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.