Foto: Bildbyrån

Så hedras Lars-Åke Lagrell: Tyst minut och sorgeband

Uppdaterad
Publicerad

Allsvenskan och superettan hedrar Lars-Åke Lagrell.

Lagen kommer att spela i sorgeband och matcherna inledas med en tyst minut.

Från och med måndagens matcher kommer alla lag i allsvenskan och superettan att spela i sorgeband till minne av Lars-Åke Lagrell.

Under den kommande veckan kommer även alla matcher inledas med en tyst minut.

– Lars-Åke var en väldigt aktiv ordförande och alltid nyfiken på förändring. Tillsammans med parhästen Lennart Johansson lade han grunden för dagens modell där eliten och bredden i svensk fotboll ser det som fullständigt självklart att det är tillsammans man når framgång, säger Lars-Christer Olsson, ordförande i Svensk Elitfotboll, till deras hemsida.

Lars-Åke Lagrell var ordförande i Svenska Fotbollförbundet mellan åren 1991 och 2011. Han gick bort under måndagen efter en tids sjukdom. Han blev 80 år gammal.

KLIPP: Så var Lars-Åke Lagrells karriär i Svenska Fotbollförbundet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lars-Åke Lagrell var ordförande i Svenska Fotbollförbundet mellan åren 1991 och 2011, innan dess var han generalsekreterare i elva år. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer