Sebastian Larsson ser fram emot alla matcher. Foto: Bildbyrån

Larsson inte besviken: ”Tyskland något att bita i”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske landslagsmittfältaren Sebastian Larsson räds varken Mexiko, Sydkorea eller världsmästarna Tyskland.
– Tyskland är starka och blir något att bita i, men vi ser fram emot alla matcher, säger han till SVT.

Efter att legendarer som Diego Maradona, Cafu och Fabio Cannavaro dragit bollarna ur skålen stod det klart att Sveriges får en tuff grupp i VM.

Janne Anderssons blågula mannar ställs mot först Sydkorea, sedan regerande världsmästarna Tyskland och slutligen Mexiko.

Sveriges mittfältare Sebastian Larsson gör sitt första VM och blickar med spänning fram emot sommarens slutspel.

”Kommer bli fantastiskt”

– Jag är inte besviken på lottningen, utan vi ser fram emot gruppen väldigt mycket. Det känns som att VM är det största som finns att uppleva och det blir mer på riktigt när man får en grupp, så det kommer att bli fantastiskt att spela, säger han till SVT.

Vad vet du om Mexiko och Sydkorea?

– Det är klart att man vet mer om Mexiko och deras historik. Sydkorea kan jag alldeles för lite om. Vi får läsa in oss när vi kommer hem. Tyskland vet alla mycket om. När deras duktiga spelare lägger av dyker nya upp och gör det lika bra. De har otroligt många att välja mellan. Tyskland blir något att bita, men vi ser fram emot alla matcher.

Ekdal: ”Tyskland är nog väldigt nöjda”

Larssons landslagskollega Albin Ekdal håller till i tyska Hamburg och uttalar sig också.

-– Tyskland är nog väldigt nöjda. De är tillräckligt bra för att gå för guldet och räds nog egentligen ingen nation, men det ska bli kul att möta dem och förhoppningsvis sätta dem på plats, säger han till SVT och fortsätter:

– Det är en helt okej grupp, trots att vi har tyskarna som jag absolut inte ville ha i gruppen. De blir en väldigt svår nöta att knäcka. De andra två har vi god chans mot. Jag har inte speciellt bra koll på dem, men så bra som vi spelat och med känslan vi har i gruppen tror jag vi kan ta dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer