Larsson kan avsluta karriären i Allsvenskan: ”Varför inte?”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske landslagsmannen Sebastian Larsson är inte främmande för att spela i Allsvenskan.

– Jag kan absolut tänka mig det, säger han till SVT Sport.

Sebastian Larsson, 32, sitter på utgående kontrakt med Hull och har placerats i en rad allsvenska klubbar.

Den svenske landslagsmittfältaren vill dock inte berätta om en flytt är i sikte eller inte.

Herrlandslaget i fotboll

– Jag förstår spekulationerna och frågorna, men det finns inget tydligt besked i dag. Dels vet jag inte vad som kommer att ske, dels känner jag en stor respekt mot min arbetsgivare och vill inte spekulera i framtiden för mycket, säger Larsson till SVT Sport.

”Kan absolut tänka mig”

Han hymlar dock inte om att Allsvenskan finns i tankarna och att han kan avsluta karriären där.

– Jag kan absolut tänka mig det. Jag har inte funderat på något slut i min karriär, utan har förhoppningsvis många år kvar, men det beror också på familjesituationen. Börjar vi känna att det är dags att flytta hem – absolut, varför skulle jag inte spela hemma? Det är inga konstigheter alls, säger Larsson och fortsätter:

– Det är drag kring Allsvenskan. Den är hetare än på länge, och när man blir äldre är inte bara fotbollen nummer ett. Man har en familj att ta hänsyn till och barn som blir äldre. Sådant kan ha en avgörande roll. Någon gång ska vi hem till Sverige. Om det blir nu eller sen återstår att se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet