På den damallsvenska upptaktsträffen för en vecka sedan tippades Linköping vinna SM-guld.

I premiären hemma mot Växjö gjorde favoriterna ingen besviken.

Laget vann med klara 5-0 efter att Mimmi Larsson blivit tvåmålsskytt.

Stina Blackstenius, Kosovare Asllani, Mimmi Larsson och Lina Hurtig. Det var en duglig offensiv Linköping ställde upp med i den damallsvenska premiären hemma mot Växjö.

Laget som i upptaktsträffen förra veckan tippades som favoriter att ta hem SM-guldet gjorde ingen besviken.

Det var inte mer än sex minuter spelat innan nyförvärvet från Eskilstuna, Mimmi Larsson, hittade målet. Anfallaren satte ledningsmålet efter en tilltrasslad situation.

Larsson tvåmålsskytt

Inte blev det lättare för Växjö när målvakten Erin McLeod tvingades byta med en skada redan efter 16 minuter.

18-åriga Moa Edrud fick ingen rolig kväll. Lina Hurtig satte 2-0 innan paus och strax efter densamma gjorde Kosovare Asllani 3-0.

Till slut blev det 5-0 efter att Mimmi Larsson avslutat målproduktionen i den 88:e minuten. Stina Blackstenius lämnade matchen mållös, men med två målgivande passningar.

– Att få starta säsongen på det här sättet i dag är superkul. Kul att få starta på hemmaplan och vara tillbaka i damallsvenskan, säger Stina Blackstenius till SVT Sport.