Cristiano Ronaldo har skrivit ett öppet brev till Real Madrids supportrar. Foto: Bildbyrån

Läs Ronaldos öppna brev

Publicerad

Cristiano Ronaldo lämnar Real Madrid efter nio år i klubben. Läs hans öppna brev till supportrarna nedan.

”Dessa år i Real Madrid, och i staden Madrid, har varit de bästa i mitt liv.

Jag känner bara tacksamhet till denna klubb, för det här yrket och den här staden. Jag kan bara tacka alla för all kärlek och ömhet jag fått.

Men jag har kommit till en tidpunkt då jag måste påbörja en ny etapp i mitt liv och därför har jag bett klubben att släppa mig. Jag ber därför alla, allra mest våra fans, att förstå mig.

Det har varit nio helt fantastiska år. Det har varit nio unika år. Det har varit en känslosam tid för mig, full med omtanke men också svårigheter eftersom kraven i Real Madrid är otroligt höga, men jag vet mycket väl att jag aldrig kommer att glömma att jag far fått njuta av fotbollen på ett helt unikt sätt här.

Jag har haft fantastiska vänner både på planen och i omklädningsrummet, jag har känt värmen från en otrolig gemenskap och tillsammans har vi vunnit tre raka Champions League-titlar, fyra på fem år. Och tillsammans med dem har jag som individ haft äran att vinna fyra guldbollar och tre guldskor. Allt detta under min tid här i denna enorma och extraordinära klubb.

Real Madrid har vunnit mitt hjärta, min familjs hjärta, och för detta mer än något annat vill jag säga tack: tack till klubben, Presidenten, styrelsemedlemmarna, mina vänner, alla tränare, ledare, läkare och andra fantastiska anställda som outtröttligt jobbar med varenda detalj.

Oändligt tack igen till våra fans och tack till den spanska fotbollen. Under dessa nio spännande år som jag haft sida vid sida med fantastiska spelare. Ni har alla min respekt och mitt erkännande.

Jag har tänkt mycket och jag vet att tiden har kommit för ett nytt kapitel. Jag lämnar, men denna tröja, detta emblem och Santiago Bernabéu kommer för alltid att vara en del av mig, var jag än är.

Tack till alla, och så klart, som jag sa den där första gången i vår arena för nio år sedan: Hala Madrid!”

Läs originalet här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer