Emil Forsberg blev historisk CL-målskytt

Emil Forsberg har skrivit in sig i RB Leipzigs historieböcker.

Den svenske landslagsstjärnan gjorde klubbens första Europa-mål någonsin när tyskarna kryssade 1-1 mot Monaco.

Ett fullsatt Red Bull Arena behövde bara vänta en halvtimme för att få se sitt första Champions League-mål.

Emil Forsberg fick massor med gräs att springa på längs vänsterkanten efter en välriktad genomskärare av Yussuf Poulsen. Svensken vände till slut in i straffområdet och ställde Monaco-målvakten Diego Benaglio med ett stenhårt skott intill första stolpen.

– Att göra det första Champions League-målet för Leipzig är något speciellt och det gör mig väldigt stolt, säger Forsberg till tyska Sky Sports.

SE

Hemmafansen satte dock jublet över 1-0-mål i halsen när Yoeri Tielemans kvitterade för Monaco två minuter senare.

1-1 stod sig matchen ut och Leipzig inkasserade därmed även sin första Champions League-poäng.

För övriga svenskar i aktion i turneringen i kväll var det mer blygsamt. Sam Larsson hoppade in sista 12 minuterna för Feyenoord när man förlorade 0-4 hemma mot Manchester City.

Alexander Isak satt på bänken hela matchen när Borussia Dortmund förlorade 1-3 borta mot Tottenham.

KOLLA IN: Champions League-kvällen i bilder här