Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Emil Forsbergs Leipzig skrällde mot Real Madrid i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Emil Forsbergs Leipzig stod för en rejäl skräll när laget besegrade regerande mästaren Real Madrid med 3-2 i Champions Leagues gruppspel. Men segern till trots måste laget vinna den återstående sista matchen mot Shaktar för att avancera till slutspelet.

– Vi har precis vad vi behöver. Det är är helt i våra egna händer, vi behöver inte ens vinna, säger målskytten Timo Werner till DAZN.

Leipzig, med svenska stjärnan Emil Forsberg, ställdes på tisdagskvällen mot regerande CL-mästaren Real Madrid. Det tyska Bundesliga-laget var tvunget att vinna samtidigt som man behövde hjälp av Celtic. För det krävdes en skotsk seger mot ukrainska Shaktar Donetsk för att Leipzig skulle ta sig till slutspel.

Det var alltså upplaget för fotbollsdrama i grupp F.

Leipzigs 20-årige Josko Gvardiol gav sitt lag en tidig ledning mot Real Madrid, som redan är klart för avancemang. Den kroatiske backen höll sig framme och satte pannan till i den trettonde matchminuten och publiken blev euforisk.

Werner avgjorde

Och bara fem minuter senare var det dags igen. Madridspelarna hade knappt hunnit hämta sig innan franske stjärnan Christopher Nkunku drog till med ett stenhårt skott med vänstern. 2-0 via ribban och Emil Forsberg sprang fram till sin lagkamrat och kramade om målskytten.

Det blev nog lite nerv hos Leipzig-spelarna när Vinicius Junior reducerade i slutet av första halvlek. Real anföll på kanten och Marco Asensio skickade in bollen till den brasilianske stjärnan som snyggt placerade reduceringen med pannan.

Leipzig tappade lite av sitt fina spel i andra halvlek men höll i ledningen. Forsberg fick lämna planen i 68:e matchminuten och följde sitt lags öde från bänken. Och han gillade nog vad han såg. Inbytte strikern Timo Werner behövde bara vara på planen i dryga tio minuter innan han följde med i snabb omställning och satte 3-1.

– Vi hittar alltid lösningar. Real stötte på svårigheter. Det är exakt så vi måste spela mot de stora lagen, säger han till DAZN.

Reals brasilianare Rodrygo satte en sen reducering på straff, men Leipzig vann med 3-2 och spelar sin sista gruppspelsmatch mot Shaktar Donetsk om en vecka. Leipzig behöver minst en poäng i den matchen för att ordna avancemang.

MER FOTBOLL: Liverpools jättefiasko – föll mot jumbon Nottingham Forest (22 oktober)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här sänker jumbons Taiwo Awoniyi Liverpool. Foto: TT/Bildbyrån

UEFA Champions League

RB Leipzig logo

RB Leipzig

3 - 2

Real Madrid logo

Real Madrid

Red Bull Arena, Leipzig
Publik: 45228
Domare: Daniele Orsato

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.