Lilie Persson öppnar för flera förändringar i startelvan

Uppdaterad
Publicerad

Efter 2-0-segern mot Ryssland laddar nu Sverige om mot Italien. Assisterande förbundskapten Lilie Persson öppnar upp för förändringar i Sveriges sista gruppspelsmatch.

– Just nu resonerar vi om inte bara ett byte utan flera byten, säger hon till SVT Sport.

Läget i den svenska truppen tycks vara god trots den huvudskada anfallaren Stina Blackstenius åkte på mot Ryssland.

– Alla är tillgängliga till träning däremot kommer vi anpassa träningen efter belastning. I Stina Blackstenius fall gör vi en upptrappning som man alltid gör när någon åkt på en liten snytning.

Damlandslaget i fotboll

Öppnar för flera förändringar i startelvan

Sverige har goda chanser att avancera i gruppen och väger hur mycket de ska förbereda sig på en eventuell kvartsfinal och vila spelare i matchen mot Italien.

– Just nu resonerar vi om inte bara ett byte utan flera byten men vi är långt ifrån klara i resonemanget, säger Lilie Persson till SVT Sport.

– Det är det som är så häftigt i ett mästerskap. Hur mycket man ska tänka på kvarten och hur mycket vi ska tänka på vår sista match i gruppspelet, för allt kan fortfarande hända, fortsätter Persson.

Utmaningen mot Italien

– Vi kommer gå för vinst mot Italien.  Största utmaningen är att tro att Italien inte kommer gå all-in för jag vet att både förbundskapten och några spelare som uppgett att de ska sluta efter EM vill avsluta med flaggan i topp med en seger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet