Limhamn Bunkeflo vann nykomlingsmötet

Om det rådde något tvivel om vilken av årets nykomlingar som inlett säsongen bäst innan dagens match så är det nu svart på vitt. Skåningarna tog hem alla tre poäng mot Hammarby.

Eveliina Parikkas skruvade långboll hittade Mikaela Johnsson som stack in bakom Hammarbys backlinje och placerade in 1-0 efter 20 minuter. Bortalaget fortsatte att dominera och utökade till 2-0 fem minuter innan paus. Mia Persson avrundade ett fint anfall med att rulla in bollen bredvid Emma Holmgren.

I andra halvlek gick hemmalaget ut med ett högre tempo och fick också en tidig utedlning. Lagkaptenen Olga Eklund höll sig framme och stötte in returen när Emma Lind tappade Anna Oskarssons mellanting mellan skott och inlägg.

Trots en Hammarby-forcering i slutet höll bortalaget undan och har nu tre vinster på sina senaste fyra matcher.