Hedvig Lindahl. Foto: TT

Lindahl klar för Atlético Madrid

Uppdaterad
Publicerad

Hedvig Lindahls nästa klubbadress blir spanska Atlético Madrid, skriver fotbollslaget på Twitter.

Den 37-åriga svenska landslagsmålvakten har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Jag är väldigt exalterad över att komma till Atlético Madrid, säger Lindahl.

I förra veckan bekräftade den svenska landslagsmålvakten Hedvig Lindahl att hon hade skrivit på för en ny klubb. Men hon ville då inte berätta för vilken, men under tisdagen presenterades hon av den spanska toppklubben Atlético Madrid.

Lindahl har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben dit hon nu går från Wolfsburg där det bara blev en säsong.

”Vill hjälpa klubben att fortsätta växa”

– Jag är väldigt exalterad över att komma till Atlético Madrid. Klubben har fått mig att känna mig väldigt uppskattad. Jag vill hjälpa klubben att fortsätta växa och ge allt så att fansen ska vara nöjda med mig och laget, säger Lindahl till klubbens hemsida.

Lindahl kommer under nästa säsong att ställas mot landslagskompisarna Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani  som spelar i stadsrivalen Real Madrid.

Atlético Madrid låg tvåa, nio poäng bakom Barcelona, när den spanska ligan ställdes in i maj på grund av coronapandemin.

Klipp: Lindahl mordhotad under VM (15 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.