Foto: Bildbyrån

Lindahl missar bronsfirandet

Uppdaterad
Publicerad

Under kvällen ska de svenska bronshjältarna firas i Göteborg men en av Sveriges viktigaste spelare i turneringen, målvakten Hedvig Lindahl, väljer att lämna återbud.

– Jag har varit iväg från min familj och mina småbarn i flera veckor och det känns inte värt om jag inte kommer hem med något att visa för dem, sade hon till SVT Sport innan bronsmatchen.

Det svenska landslaget ska efter VM-bronset få ta emot folkets hyllningar på Götaplatsen i Göteborg senare under dagen. En av turneringens bästa målvakter, Hedvig Lindahl, var igår osäker på om hon skulle vara med under firandet.

– Om jag ska vara helt ärlig... Det är kul att träffa svenska folket för man har förstått att det har varit mycket stöd hemma och så där. Men det känns lite jobbigt att jag inte ska vara med barnen, om jag ska vara helt ärlig. Det är lite så att jag våndas över att jag vill åka med barnen till England. Men det är klart att vi vill träffa alla som har stöttat oss, sade Lindahl till TT under gårdagen.

Damlandslaget i fotboll

Men nu har målvakten alltså bestämt sig, hon kommer inte att närvara vid firandet. Lindahl väljer att återvända direkt hem till England med familjen.

Hedvig Lindahl har varit en av landslagets viktigaste spelare under VM-turneringen och spelade framförallt en avgörande roll i åttondelsfinalen mot Kanada där hon stod för mäktig straffräddning i den 69:e minuten vilket bäddade för svenskt avancemang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet