Lindahl saknar familjen: ”Känns inte värt om jag inte kommer hem med en medalj”

Uppdaterad
Publicerad

Målvaktsveteranen Hedvig Lindahl var förkrossad efter gårdagens semifinalförlust. Nu ligger fokus på att ha en bronsmedalj att visa för barnen då hon kommer hem.

– Jag har varit iväg från min familj och mina småbarn i flera veckor och det känns inte värt om jag inte kommer hem med något att visa för dem. Något att ta i, säger hon till SVT Sport.

En dag efter förlusten har Lindahl samlat sig något och kan se det stora i att ha tagit sig till semifinal.

– Det är fascinerande att man står här och är så himla besviken. Vi är rankade nia i världen och är besvikna över att vi inte är bland de två bästa. Men vi var så nära och personligen så målade jag upp det till att det var min chans och skrivet i stjärnorna.

Målvakten tycker ändå att Sverige kunde ha vunnit semifinalen som avgjordes i förlängning.

– Vi var det bättre laget i nittio minuter, men sedan tar de över i förlängningen. Men vi borde ha avgjort innan dess, säger hon.

”Vill ju spela bra mot Chelsea”

Att det är just England man möter i bronsmatch gör det enklare för henne att ladda om. Hon har nämligen representerat Londonklubben Chelsea sedan 2015. Just nu står hon klubblös.

– Jag är inte redo just nu, men jag tänker att på lördag ska jag ha hittat energi. Att det är just England hjälper till. Jag vill ju spela bra mot England.

Bronsmatchen blir Lindahls 20:e i VM-sammanhang och redan då hon stod mellan stolparna mot Nederländerna slog hon rekord.

– Det vittnar om att man har kämpat på, man är ju värd en guldklocka snart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.