Ole Gunnar Solskjaer och Victor Nilsson Lindelöf. Foto: BILDBYRÅN

Lindelöf blir inte av med smärtan: ”Tufft”

Uppdaterad
Publicerad

Manchester Uniteds Victor Nilsson Lindelöf har haft problem med ryggen i flera månader – en smärta som inte verkar släppa taget.

– Det har varit väldigt tufft, säger han enligt Manchester Evening News.

Sveriges och Manchester Uniteds mittback har tidigare tvingats stå över landskamper på grund av sin ömmande rygg. Nu berättar han för första gången hur jobbigt det faktiskt har varit och fortfarande är.

– Jag har haft väldigt ont och har fortfarande problem. Jag jobbar med det varje dag men spelschemat är väldigt, väldigt tätt så det handlar mest om att ha det under kontroll, säger han och fortsätter:

– Det har varit tufft, speciellt efter matcherna, men jag försöker vara smart med det, säger han enligt Manchester Evening News.

Tufft spelschema väntar

Lindelöf ska också ha varit nära att missa söndagens match mot Leeds, dels på grund av ryggen men också på grund av en smäll han fått mot knäet i förra veckans möte med Sheffield United.

United ska nu spela fyra matcher på elva dagar.

– Jag har haft väldigt stora problem med ryggen förut, men det var mest i tidiga tonåren då jag spelade hockey också. Jag hade för starka rumpmuskler, sa han under en landslagssamling i höstas.

Lindelöf – en av de som spelar mest i världen

Enligt analysföretaget CIES ligger Lindelöf på plats sju över flest spelade minuter (4142) av alla fotbollspelare i hela världen under 2020.

Han har två lagkamrater från United före sig: Bruno Fernandes på en fjärde plats (4164) och sedan hela listans nummer ett, Harry Maguire, som spelat hela 4745 minuter.

SVT SPORT FÖRSÖKER REDA UT: Messi eller Ronaldo – vem är egentligen bäst?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.